Groenendaeler & Tervueren kennel Yamyna

 

 

 
 

OVER ONS

Mijn naam is Peter Kremer en mín hele leven ben ik al gek van honden. Mijn vader was agent en collegaís van hem hadden een politiehond, dat vond ik zeer interessant. Op mín 14e mocht ik mee naar de diensthonden training, dingen tillen, dingetjes aangeven, dat was voor mij geweldig. Op mijn 16e werd ik in het pak gehesen.

In 1981 kregen we bij ons thuis een mechelaar uit KNPV lijnen zonder stamboom van 4,5 jaar oud. Omdat ze genoeg pups had gebracht moest ze weg. Er was al mee gewerkt binnen het KNPV Programma. Een paar maanden later kregen we een groenendaeler pup Kaleb Juventus Brischka uit Tervurenlijnen. Ik vond het interessant dat ze uit Tervurenlijnen kwam en ben mij sinds die tijd in de Belgische Herder bloedlijnen gaan verdiepen. Inmiddels ben ik een lopende database.

Met de mechelaar die al afgericht was, maar waar nooit verder mee gesport was, ben ik toen bij een VDH Kringgroep gaan trainen volgens een heel andere programma, het VH ( verdedigingshond). Dit gaf enige moeilijkheden, want deze was ook gewend om in de benen te bijten en dat mocht nu niet. We hebben het ver geschopt en er enorm van geleerd en lol gehad. Uiteindelijk werd dit niet beloond met een examen, want ze had geen stamboom en mocht daarom geen examen doen via het toen nog VH programma. Er was toen nog geen NBG waar je nu dus wel met een stamboomloze hond terecht kunt.

Inmiddels was ik ook gaan trainen met mijn Groenendaeler, dat was geen succes. Ze was zoals bijna elke Groenendaeler te onzeker en te zacht voor de sport. In de loop van de tijd richtte dhr. Vos de NVBH Kringgroep Assen op en ben ik lid geworden. Ik werd daar pakwerker en trainer. Via dhr. Vos kreeg ik mín eerste mechelaar, Roy-Peggy v.d. Oudenakker. Dit was een mechelaar uit Kynologische bloedlijnen een heel leuke hond. Hij was Nederlands Kampioen geworden en had zijn IPO 3 gehaald, maar kon geen wedstrijdstress van de baas verdragen.

Mín hart ging toch uit naar de Groenendaelers en bij de kringgroep in Assen zat ook de Groenendaeler- fokster mevr. van Burg van de kennel Terra Nova.  Ze was een van de weinige Groenendaelerfokkers die op werkcapaciteiten fokte. Na veel jaren omzwerven, heb ik nog een aantal andere rassen gehad om er mee te werken.

 

 

  © copyright Yamyna    Zet deze site bij je favorieten!!